Bliv inspireret til Aktivitetskassen. Intro i Hvidovre Curling Club

Bliv inspireret til Aktivitetskassen. Intro i Hvidovre Curling Club

I løbet af sommeren er en kasse dukket op i curlingklubberne med toppe, bolde, hulahop ringe og mere. Og hvad kan I bruge den til i klubben? Det er alt sammen ting, man kan bruge til øvelser, træning og aktiviteter i klubben. Disse kan man finde inspiration og vejledning ti li Aktivitetskataloget og kataloget med Spiløvelser, som ligeledes er sendt ud til klubberne og desuden kan findes her på hjemmesiden under For klubber – Undervisningsmateriale

Onsdag d. 25. september havde Hvidovre Curling Club besøg af udviklingskonsulent Mia Barrett, der introducerede til et ‘skud’ af øvelser fra katalogerne. Vi startede med nogle af øvelserne til at lære hinanden at kende, som kan virke som ice breakere, når der for eksempel kommer nye spillere på et hold, man afholder Curl’n’Fun eller skolecurling. Gruppen delte sig op i mindre grupper og skulle finde på tre ting, de havde tilfælles med hinanden. Så kom vi i gang. Der dukker alligevel altid et eller andet op, selvom man kender hinanden i forvejen.

Derefter handlede om at komme ud på isen. For nye curlingspillere kan det tage tid at vænne sig til at gå trygt på isen og her kan en leg som Biler være et redskab. I Biler fører man hinanden rundt på isen, hvor den forreste person har lukkede øjne. Dette åbner op for kommunikationen mellem spillere og man finder ud af, at man nemt kan færdes på isen – med skridsikre såler på.

Næste øvelse var GRIS, hvor banen i den anden endes hus bliver opdelt i flere felter ved de orange toppe, som man kan sætte på banekanten eller på isen. Derefter gælder det for spilleren om at vælge et felt og kunne sætte sin sten i feltet. Her øver vi altså både præcision, koncentration og kunne fornemme stenens hastighed. Rammer man ikke sit felt, får man et bogstav, og bliver måske G-R-I-S.

Efter GRIS kom der fart på i Speed curling, hvor man spiller mod hinanden som hold og skal sætte sin sten, mens dens forrige spillers sten endnu er i fart. Her handler det om at tage beslutninger hurtigt og vurdere hvilken vej spillet går.

Den sidste øvelse var en slide-øvelse: Leg med delivery, hvor man sætter en ting ved tee line. Det kan være de små toppe eller et plastickrus. Spilleren skal så glide ud fra hacket og ramme genstanden med sin glidefod. Man kan videreudvikle den med toppe, som spilleren kan tage op, mens han/hun slider ud.

Det blev en super fin introduktion for de ni spillere i Hvidovre Curling Club, og det er meget mere i kassen og katalogerne!

Har I også lyst til at få en introduktion til Aktivitetskassen i jeres klub, så skriv til Mia på mia@curling.dk eller ring på tlf.: 2834 6188

Share