Hvorfor træner vi styrke i curling?

Hvorfor træner vi styrke i curling?

Styrketræning er vigtig i curling, så man har energi og overskud i kampene og ikke får skader under de lange turneringer, hvor man spiller mange kampe.

De danske elite curlingspillere følger godt med internationalt, når det gælder styrke. Man sammenligner sig gerne med skotterne, som er mega stærke. Men som også har et stort set up omkring spillerne med fysiske trænere, der er tilstede for alle elitespillerne.

To gange om året er de danske elitespillerne til test i Dansk Curling Forbunds Elitecenter. I august var spillerne til styrketest, inden sæsonen rigtig gik i gang.

I Elitecentret er det Mads Nørgaard, som er fysioterapeut og elitespiller, som står til rådighed for elitespillerne og står for spillernes tests.

Her bliver de testet på styrke og kondition:

1. Styrke – et af målene er f.eks. at kunne squate 1,5 gange sin kropsvægt
2. Hoptest for eksplosiv styrke og balance
3. Squats for benstyrke
4. Bænkpres
5. Mave- og trækøvelser for fejepower
6. Yoyo-test for kondition

Hvad kan curlingspillere bruge styrke til?

Elitespillerne træner styrke både for at kunne skyde hårdt og blødt. For når man er stærk og eksplosiv, kan man skyde meget hårdt, og samtidig kan man bruge færre kræfter på blødere skud.

Styrke kan alle træne uanset alder og niveau til at blive stærkere. Bliv inspireret af testøvelserne til at få mere styrke og undgå skader.

Share